Pannoc Linea Magistra

Magis Pharma is de exclusieve verdeler van het Pannoc Linea Magistra gamma. Hierdoor kan u alle Pannoc crèmebasissen en zalven bij ons vinden in de webshop. Op deze samenwerking zijn we uitermate trots omdat de Pannoc zalfbasissen/crèmes van de hoogste kwaliteit zijn op de markt!

Ben je geïnteresseerd? Ontdek de producten in onze webshop

Pannoc

Pannoc historiek

Pannoc NV werd opgericht in 1978 toen industrieapotheker Guido Spaas een nieuw middel tegen acne had ontwikkeld. Dit product, Pangel genaamd, was niet zoals alle andere anti-acneproducten met benzoylperioxide samengesteld op basis van alcohol, maar op basis van water. Tot op dat moment uniek in Europa. Dat zorgde ervoor dat Pangel veel minder agressief voor de huid was. In 1988 vestigde Pannoc NV zich definitief in het Kempische Olen, op zo'n 40 kilometer van Antwerpen. Ook in 1997, bij de eerste wetgeving over grondstoffen voor de apotheek, was Pannoc klaar om kwaliteit naar de apotheek te brengen. Als pionier in de huidverzorging voorzag Pannoc de eerste crèmebasissen en vergunde deze conform de Belgische wetgeving. Hierdoor is de apotheker zeker van kwaliteit.

Ben je geïnteresseerd? Ontdek de producten in onze webshop

Pannoc Historiek

Productie van Pannoc

Pannoc produceert conform de GMP richtlijnen zijn geneesmiddelen en zalfbasissen voor de apotheek. In 2019 investeerde Pannoc in een volledig nieuwe productie. De nieuwe cleanroom is ontworpen om op het hoogste niveau te kunnen produceren en geen enkele vorm van cross contamitatie toe te laten. Alle ruimtes zijn voorzien van overdruk, propere lucht en eenvoudig te reinigen wanden. Het gebruikte water in de bereidingen voldoet aan de eisen van de farmacopee. De specialisatie in crèmes, zalven en dermatologische producten laat toe om op grote schaal en geautomatiseerd te werken.

Ben je geïnteresseerd? Ontdek de producten in onze webshop

Pannoc Productie

Magis Pharma & Pannoc werken samen

Sinds de start van FSA werden de crèmebasissen reeds door Pannoc gemaakt. De goede samenwerking leidde tot het punt dat Pannoc niet alleen producent was; maar ook zijn eigen gamma aan Magis Pharma meegaf ter verdeling. Dit zorgde ervoor dat Pannoc zich meer kon focussen op de productie en Magis Pharma zich op het commerciële/logistieke. Voor Pannoc was dit een logische volgende stap om zo ook met een webshop, IBOTP, lokale vertegenwoordigers en bredere beschikbaarheid te kunnen aanbieden aan apotheken, groothandelaars en groeperingen. De samenwerking resulteerde ook in het lanceren van enkele nieuwe referenties zoals de HydroPannoc crème, Emulgerende zalf en zinkzalf 25%.

Ben je geïnteresseerd? Ontdek de producten in onze webshop

Magis Pharma & Pannoc werken samen

Pannoc Producten in de kijker

  • HydroPannoc crème: zo rijk als cold cream; maar aangezien het een O/W crème is aangenaam in gebruik. De HydroPannoc crème is een hydratatiecrème die als O/W alternatief van de koelzalf gehanteerd kan worden.
  • Lipo crème W/O: Lipocrème is de opvolger van de gestabiliseerde W/O koelzalf. Lipocrème wordt gebruikt als een aangename, voedende W/O zalfbasis.
  • Emulgerende zalf: Is nieuw in het Pannoc gamma en dient als vette basis waaraan water of actieve ingredienten kunnen toegevoegd worden.
  • Vaseline premium: Naast de gewone vaseline (label FSA), voeren we ook een Premium vaseline (label Pannoc). Deze premium vaseline is de ideale basis voor uw zalven en geeft een betere structuur aan uw zalf door zjin langere filamenten.
  • Zinkzalf 10% & 25%: Pannoc biedt perfect gemalen zinkzalven aan in 10 en 25%. Deze zijn van cosmetische kwaliteit en bedoeld om direct aan de patient te leveren

Ben je geïnteresseerd? Vraag een GRATIS STAAL HydroPannoc crème aan door contact met ons op te nemen

Pannoc producten in de kijker

Magis Pharma Mengposter

Kent u onze “Mengtabel” poster reeds? Hier ziet u welke actieve ingrediënten u kan combineren met welke basis. Een essentieel naslagwerk voor uw apotheek.

Ben je geïnteresseerd? Vraag een GRATIS poster aan door contact met ons op te nemen

Mengtabel