Magis Pharma grondstoffen bevatten een QR code die toelaat om uw grondstoffen automatisch in te schrijven in uw apotheeksoftware. Deze tool is niet compatibel met elke software. Doe een test en kijk of dit voor u lukt. Het automatisch inschrijven kan u veel tijd besparen en minimaliseert het risico op fouten.

Hoe werkt het?

De QR code op de Magis Pharma potten brengt u naar onze documentenpagina. Hier vindt u alle lotnummers, analysecertificaten, msds fiches en inschrijfQR per lot. Bij het juiste lot kan u op een icoon per softwarehuis klikken. Klik op het juiste icoon van uw softwarehuis en een QR code verschijnt. Deze QR code bevat alle gestructureerde data die u nodig heeft in de juiste volgorde van het grondstofregisterformulier van uw software. Indien uw cursor op het (eerste) startveld staat, zullen alle velden ingevuld worden na scannen van de QR code.

Volg hieronder de stappen:

QR code

Stap 1: Open uw apotheeksoftware en ga naar het registreren van grondstoffen voor het grondstofregister. Klik op de knop om een nieuwe grondstof te registeren. Een formulier verschijnt met alle noodzakelijke velden die ingevuld moeten worden.

QR 1

Stap 2: Scan de QR code op de verpakking van de grondstof met uw GSM. (Opgepast: niet te verwarren met de GTIN code die louter een identificatie is) De QR code brengt u naar de documentenpagina van Magis Pharma en u ziet alle lotnummers van het betreffende product.

QR2

Stap 3: Selecteer het juiste lot en kies op het icoon van uw apotheeksoftware. Een QR code wordt zichtbaar op uw GSM. Onder de QR code ziet u op welk startveld uw cursor moet staan. De QR code bevat alle informatie van alle velden; het is belangrijk dat u met uw cursor op het startveld staat vooraleer u scant. De QR code springt van één veld naar het ander bij het invullen. De volgorde is aangepast aan het juiste startveld.

QR3

Stap 4: Scan de QR code op uw GSM scherm met de barcodescanner van uw computer. De velden worden nu normaal automatisch ingevuld.

QR4

Hier vindt u ook een informatief filmpje.

Problemen?

Omdat er veel verschillende apotheeksoftwares bestaan, is er geen eenvoudige QR op de verpakking mogelijk. Om die reden dient u naar de website te gaan om de juiste QR code te selecteren. De eerste keer is het ongetwijfeld even zoeken, maar vraag gratis en vrijblijvend dat uw vertegenwoordiger langskomt om u te helpen.

Er zijn wel enkele beperkingen dat dit kan werken:

  • Uw GSM moet in staat zijn de QR code te scannen. Soms moet u inzoomen met uw camera.
  • Uw software moet ondersteund zijn. Sommige softwares zijn niet compatibel omdat ze deze structuur van QR code niet toelaten diverse velden in te vullen.
  • Uw barcodescanner moet in staat zijn om QR codes te scannen en te lezen.
filmpje